A GEMMA közössége vallja, hogy a fogyatékossággal élő gyerekek nem pusztán elfogadásra várnak, de igazi példaképek, valódi kis „szuperhősök”. A szeretet olyan minőségére és mélységére tanítanak, amelyet csak az tapasztalhat meg, aki ilyen kis példaképeket nevel.

A halmozottan sérült gyermekeket, fiatalokat ellátó GEMMA közössége, a pedagógusok, a fejlesztők és a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családok tudják, hogy milyen sokat jelent a játék a gyerekeknek. Nemcsak megannyi közös élmény és öröm forrása, hanem sokszor a játék jelenti a fejlesztő munka alapját, az életminőség javításának eszközét. Játszani bárhol lehet, a szabadban is vagy egy játszótéren, de ez eddig nem adatott meg a Szegeden és környékén a fogyatékossággal élő gyermekeknek. Ezért döntöttek úgy, hogy közösségi összefogással létrehozzák Szeged első speciális, integráló, fogyatékossággal élő gyermekeknek készült játszóterét.

Széles körű összefogásnak köszönhetően elkészült a GEMMA Központ speciális játszótere Szegeden. Az 500 négyzetméteres, gumiszőnyeggel borított játszótér cégek, magánszemélyek, iskolák, óvodák, kis vállalkozások, segítő szervezetek összefogásával valósult meg. Összesen 11 játék, ebből két kerekesszékes hinta, továbbá kerekesszékes körforgó, speciális libikóka és magasított homokozó várja az intézmény mintegy 100, fogyatékkal élő gyermekét.

A GEMMA Központ 2018.05.25-ei játszótér átadó ünnepséghez kapcsolódó családi nap az EFOP-1.2.1.-15-2016-00447-es számú a “Védőháló a családokért” projekten belül valósult meg, továbbá az EMMI Családok éve támogatott programja volt. Köszönjük!