Kedves eddigi és leendő Kupakgyűjtőink!

Szeretnénk néhány információt megosztani Önökkel/Veletek.
Napról napra egyre többen gyűjtik a műanyag kupakokat a GEMMA Központnak, és ezt nem tudjuk eléggé megköszönni.

 

KÖSZÖNJÜK ÖNÖKNEK/NEKTEK!!! 💙

Magánszemélyek, intézmények, szervezetek, cégek vesznek részt ebben, a több pozitív célt is megvalósító tevékenységben, mikor hulladékból nem szemét lesz, hanem hasznos dolgok.
Célok:

-Környezettudatosságra nevelés
-Összefogásra ösztönzés
-Toleranciára, empátiára tanítás
-A befolyt összegből eszközeink folyamatos fejlesztése

 

Szeretnénk oly módon is kifejezni köszönetünket, a nagyobb és rendszeres gyűjtőknek (intézményeknek, szervezeteknek, cégeknek), hogy egy virtuális köszönő oklevelet adnánk át itt a facebook oldalunkon, amelyet aztán a saját honlapjukra vagy kinyomtatva, laminálva a faliújságukra is kitehetnek.
Amely szervezetek erre igényt tartanak, kérem, hogy legyenek szívesek -pontos név megjelöléssel- az alábbi e-mail címen ezt jelezni Kiss Zsuzsanna ügyvezetőnek.

E-mail: gemmaiskolakft@gmail.com

 

1 kg műanyag kupak 400-500 db-ot jelent.
1 kg kupakért 50-60 Ft-ot ad a felvásárló.
1 nagy (120 L) zsáknyi kupak értéke kb. 500.-Ft
Ahhoz, hogy 1 millió forint összejöjjön 1 év alatt, ahhoz több mint 8.181.810.-db kupakot kell összegyűjteni.


A kedves gyűjtők munkáján kívül, nekünk is van feladatunk és költségünk a kupakokkal, hiszen el kell fuvarozni a kupakokat a gyűjtő pontokról, lerakodni a központban, át kell válogatni, hogy ne legyen közötte nem odavaló anyag, zsákolni és felrakodni az átvevőnek.
A jóakarat és a munka pedig meghozza gyümölcsét, mert kb. 660 ezer Ft gyűlik össze évente,olyan kis műanyag darabokból, amelyek egyébként a szemétben végeznék. Ez a költségek levonása után is nagyon szép összeg, melyet a központ fejlesztő eszközökre tud fordítani. 

Szívből jövő köszönet minden segítőszándékú embernek!