Sajtóközlemény I.

Gemma pályázat
Új szolgáltatásával a dél-alföldi régiót célozza meg a GEMMA

Páratlan szolgáltatásrendszert valósított meg a szegedi GEMMA Iskola Nonprofit Közhasznú Kft, mely a GEMMA Rehabilitációs Központ (GRH) nevet kapta. A projekt a gyermek rehabilitációt végző intézmények számára kiírt munkahelyteremtő pályázat, a GINOP 5.1.7 keretében valósult meg. Célja, hogy hátrányos helyzetű, de szakmai kompetenciákkal rendelkező munkatársakkal és új eszközparkkal a térségben egyedülálló és hiánypótló szolgáltatást nyújtson egészséges és rehabilitációra szoruló gyermekeknek, felnőtteknek.

A 2015 óta működő GEMMA ISKOLA Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság küldetése a fogyatékossággal élő gyermekek oktatása, fejlesztése, nappali ellátása, családjaik életminőségének javítása, amit három területen biztosít az érintetteknek.
A GEMMA Fejlesztő Iskolában fejlesztő iskolai nevelés-oktatást valósít meg súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyermekek számára. A GEMMA Szociális Szolgáltató Központ fogyatékos személyek nappali ellátását biztosítja. A Támogató Szolgáltatás szállítást és otthoni személyi segítést nyújt fogyatékossággal élő vagy fejlődési elmaradással élő gyermekeknek, felnőtteknek.
Új, kiemelt feladatának tekinti az autizmussal és más fogyatékossággal élő személyek helyzetének, igényeinek, szükségleteinek felmérését és a számukra megfelelő szolgáltatások nyújtását is. Ezt teszi lehetővé az a munkahelyteremtő szakmai pályázat, melynek köszönhetően a GEMMA fejlesztő, rehabilitációs szolgáltatást kínál nemcsak a térségnek, hanem az egész régiónak.
A 2021 októberében záruló, 80.000.000,- forintból megvalósuló projekt a Csongrád-Csanád megyében élő munkanélküliek számára folyamatos munkát biztosít, illetve szakértő segítséget nyújt az arra rászoruló emberek számára. Ezzel a GEMMA egy valódi, piaci igényen alapuló, hosszútávon is működtethető szolgáltatásrendszert vezet be; a bevétel pedig további fejlesztéseket tesz lehetővé.
A pályázatban résztvevő 11 munkatárs a térségben egyedülálló és hiánypótló szolgáltatásokat biztosít. Az alkalmazottak- pszichológusok, gyógypedagógusok, logopédusok, gyógytornászok, masszőrök, gyermekfelügyelők- főleg 25 év alattiak, illetve 50 év felettiek, tartósan munkakereső és gyermekgondozást, családtag ápolását követően a munkaerőpiacra visszatérő munkavállalók.
A projekt keretében az intézmény eszközparkja bővült. Az új eszközökön, gépeken alapuló, sokrétű fejlesztés személyre szabottan történik. Vibrációs tréner, futópad segíti az edzést, a kéz- és láb kimozgatására a Motomed kerékpározás, a járás segítésére Meywalk eszköz használható. Egyénre szabott, célzott terápia- Bemer terápiás készülékkel, Snouzelen terápiával- illetve víz feletti – és hidromasszázs vehető igénybe.
A szolgáltatások- gyógypedagógiai fejlesztés és tanácsadás, logopédia, gyógytorna, hidroterápia, gyógymasszázs, összetett, komplex terápiák- két rehabilitációs és fejlesztő egységben valósulnak meg. A Bakay Nándor utca – a GEMMA alaphelyszíne- gyermekek és fiatalok, fogyatékkal élő, betegségből vagy sérülésből lábadozók ellátásának terepe. A Kemes utcai Szent Vincent Rehabilitációs Központban a felnőttek ellátása történik: ide a fogyatékossággal élőket, betegségből vagy sérülésből lábadozókat és családjaikat várják.
A GEMMA új szolgáltatásait a Dél- alföldi régióból bárki igénybe veheti, hiszen Szeged ebből a térségből pár óra utazással elérhető. Hangsúlyozandó, hogy a családok nemcsak fogyatékossággal élő gyermekükről, családtagjukról gondoskodhatnak a GEMMA-ban, hanem a szolgáltatások igénybevételével saját egészségükért is tehetnek. Egy Szegeden töltött hétvége az egész családot feltöltheti.

2021.04.21

Elérhetőség

06 62/891-800

gemmaiskolakft@gmail.com

6724 Szeged, Bakay Nándor u. 50.

7-es trolibusz – Leszállás: Bakay Nándor utca

90, 90F autóbusz – Leszállás: Csemegi-tó vagy Tisza Volán Zrt.

Nyitvatartás

Hétfőtől-Péntekig: 7:30 – 16:30
Hétvégén és ünnepnapokon: ZÁRVA
Szünidőkben ettől eltérő nyitvatartási idő is lehet